dilluns, 18 de febrer del 2013

Segona entrada (amb un enllaç i una imatge)

A la segona entrada fem un pas més. Ara volem inserir un enllaç.





Obrim una pestanya nova del navegador tenim la pàgina que volem enllaçar. Seleccionem i copiem l'adreça amb ajuda del botó dret del ratolí.

A l'entrada del bloc escrivim el nom de pàgina i la seleccionem, cliquem Enllaç i al quadre de diàleg que se'ns obre enganxem l'adreça web que abans havíem copiat. Activem l'opció Obre aquest enllaç en una finestra nova si es tracta d'un enllaç extern.
L'enllaç queda subratllat i de color diferent. Si cliquem damunt ens ensenya l'adreça enllaçada i ens ofereix la possibilitat de canviar-la o eliminar-la.

Inserim una imatge. Cliquem la icona del menú. Al quadre de diàleg que se'ns obre tenim diferents opcions:

  • Tria els fitxers (de l'ordinador): Localitzem el fitxer (poden ser més d'un), cliquem Obre. Veiem la miniatura del fitxer, la cliquem i Afegim la selecció.
  • D'aquest bloc: Podem escollir una imatge de les que ja tenim pujades al bloc.
  • D'àlbums web Picasa: Veiem tots els àlbums que tenim (també els àlbums del nostres blocs), triem el que volem i escollim la foto desitjada.
  • Del telèfon i de la càmera web podrem recuperar fotos si tenim aquests aparells connectats a l'ordinador.
  • D'un url: En una altra pestanya cliquem amb el botó dret del ratolí sobre la imatge que volem enllaçar. En el desplegable cliquem "Copia l'url de la imatge" (Chrome), "Copia l'ubicació de la imatge" (Firefox), "Copia la drecera" (IE). En el quadre de diàleg (Imatge/D'un url) enganxem la drecera al calaix superior, veiem la imatge al cap de pocs segons, la cliquem i Afegim la selecció.
Quan ja veiem la imatge a l'entrada podem clicar-la i canviar la mida (per defecte posa una mida mitjana), canviar l'alineació, afegir una llegenda/peu de foto, un text alternatiu per si no apareix la foto i eliminar la foto.
També la podem arrossegar cap a un costat o fins el punt del text que desitgem. Si no ens en sortim tenim l'opció de seleccionar la imatge, retallar-la (CTRL+R) i enganxar-la (CTRL+V) quan tinguem el cursor al lloc adequat.
Per defecte la foto està enllaçada a la seva ubicació (Ens ensenyaria la foto a mida original en una pàgina nova). La podem treure (clicant el botó activat d'enllaç) o canviar-la (tornant a clicar el botó desactivat d'enllaç i afegint l'adreça d'un àlbum de fotos, d'una pàgina web...).
  • Per millorar la velocitat de càrrega del bloc és convenient reduir la mida de la imatge abans de pujar-la i adaptar-la a l'amplada del bloc (no més de 500 px per a un bloc optimitzat a 1024 px d'amplada).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada