dilluns, 28 de gener del 2013

Els arxius d'audio: música, podcast...

Els arxius de so (mp3) i els arxius flash (swf), no es poden inserir directament sinó que primer els hem de pujar a una pàgina que es dediqui a contenir aquest tipus de fitxers.
Pot ser ivoox,  Soundcloud o Goear. Per pujar fitxers a aquests webs, caldrà registrar-se.
Podem gravar una entrevista, un poema o una nadala cantada pels nens de la classe amb el programa Audacity. Permet tallar silencis, modificar el volum... i exportar el so gravat a mp3.

Amb la sessió iniciada a Ivoox, cliquem Subir - Selecciona el archivo de audio - Cerquem el fitxer mp3 i cliquem Obre. El fitxer ja comença a pujar i mentrestant podem omplir la fitxa del que pugem amb el títol, descripció, categoria, tags... i acabem clicant Envia. Podem fer un canal on posar-hi més fitxers... Al cap d'uns 5-10 minuts, el tema ja està preparat per compartir-lo i fer-lo públic.

Per portar-lo al blog, cliquem la icona de compartició, després Portar-lo al blog i copiem el codi del reproductor que ens agradi. Recordem que l'hem d'enganxar en un missatge després de clicar el botó HTML. Cliquem el botó Redacta i expliquem el que es podrà escoltar. Ja veiem el gadget i el podem desplaçar on vulguem o centrar-lo.
També el podem inserir com un gadget a la barra lateral. És possible que en aquest cas hàgim de triar un reproductor "mini" o redimensionar l'ample si el codi té una amplada superior a 250 píxels.

A les imatges podem veure com s'obté el codi a SoundCloud i a Goear.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada